Fürdőszoba tippek
2009. 03. 06.  Szerző: NuovaEnergia
A fürdőszoba otthonunk másik helyisége mely az energiapazarlás melegágya.

1) Fogmosás, borotválkozás, kézmosás vagy fürdés idején szappanozás közben a nyitva hagyott csaptelepek miatt elfolyó víz kárba vész. Csak öblítésre használd a vizet!

 

2) A hagyományos WC tartályoknál nem lehetséges a vízmennyiség választása és legtöbbször elegendő lenne kisebb mennyiségű víz is az öblítéshez. Költségkímélő és hatékony megoldás lehet, ha a víztartályba vízzel teli, lezárt pillepalackot teszel. Így a pillepalack térfogatának megfelelő mennyiségű vizet takaríthatsz meg minden lehúzáskor. Bizonyos esetekben meg legfeljebb lehúzod kétszer egymás után. Ez egy háromfős családnál évente akár 6-8 m3 vízmegtakarítást jelenthet.

 

3) Ha megteheted, cseréld le WC tartályodat kétgombos (geberit) tartályra.

 

4) Állítsd be csaptelepeidet (a zuhanyt is) a megfelelő vízmennyiségre! Szereld be az Airforce One és EBF alacsony áteresztésű adagolókat! A jelenlegi csapok legtöbbször (sokszor tudtunkon kívül) a szükséges mennyiségnél jóval többet fogyasztanak, mint amire szükségünk van.

 

5) A mosógép használata is az esti órákban javasolt, mivel energiafogyasztása kb. 10-15%-át teszi ki energiaszámláinknak. Lehetőleg mindig rakd tele! Ha mégis kevesebb mennyiséget mosol, válaszd a féltöltésű, energiatakarékos üzemmódot! A víz felmelegítéséhez sok energia szükséges, ezért lehetőleg moss alacsony hőfokon! A jelenleg forgalomban lévő mosószerek már alacsony hőfokon (30-40 C°) is hatékonyak.

 

6) Vízmelegítő berendezésünk (bojler) szabályozóját állítsd 45 C° fokra! Semmilyen testhigiéniai vízhasználat nem igényel ennél magasabb hőfokot, valamint a túl meleg vízzel teli falban futó csővezeték megnöveli a hőveszteséget. A flexibilis zuhanycsőre szerelt EBF vízadagolóval csökkentheted a felmelegítendő víz mennyiségét is, tehát ismét energiát takarítasz meg.

 

 

 
Vissza

NuovaEnergia termékekTőzsde hírek