Takarékoskodjunk az energiával
2009. 02. 27.  Szerző: NuovaEnergia
A kőolaj szinte megállíthatatlan áraival szembeni küszködés a 70es évek közepén, nyugat Európában kialakult energiakrízist juttatja eszünkbe. A jelenlegi globális válság elkerülhetetlenül az energiaárak számottevő emelkedéséhez vezet, mellyel évről évre mindenkinek szembe kell néznie.

Az energiaárak folyamatos növekedése a nemzetközi árakat követi, - mely messzemenően meghaladhatja a családok lehetőségeit, - így számos háztartás nehéz helyzetbe kerülhet. A háztartások számára az energiaárakkal szembeni legjobb védekezés - ha nem az egyetlen - nem lehet más, mint az energiatakarékosság.

A családok, ill. háztartások energiafogyasztását sok minden befolyásolja, mint az egy háztartásban élők száma, kora, szokásaik, hatékonyság (pl. háztartási gépek napszakhoz kötött működtetése, stb.). Néhány jó tanácsot követve számottevő energiát takaríthatunk meg és megfékezhetjük az energiaszámlák folyamatos emelkedését. Pl. Egy 3 fős család mely egy 75 m2 összterületű, 4 helyiségből álló lakásban 2500 kilowatt/óra villamos energiát, 1500 m3 gázt és 220m3 vizet fogyaszt évente, jelentős megtakarítást érhet el különösebb kiadások nélkül.  

Energiatakarékosság=Környezetvédelem
Vissza

NuovaEnergia termékekTőzsde hírek